Fauna logo png.

Hundefoder

Hvilket hundefoder bruger du?

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Find det rigtige hundefoder

Der er flere ting du burde gennemgå, inden du køber hundefoder. Foder svinger nemlig enormt meget i kvalitet, og prisen er ikke altid den bedste målestok. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilke krav du har til hundens foder. Udover pris er det vigtigt, at du har styr på alt fra råvarer til optagelighed. I denne sammenhæng kan du spørge din dyrlæge, som kan vejlede indenfor forskellige racer. Hundefoder er ikke atomfysisk, men det er stadigvæk enormt vigtigt at have fokus på.

Hundefoder kommer i omtrent lige så mange formater, som der findes racer i hele verden. Det kan derfor være gavnligt at gennemgå forskellige typer og mærker, inden du låser dig fast. Det er ikke muligt at sammenligne med hvordan vi spiser, og hunde har f.eks. ikke samme behov for variation. Det betyder ikke at det skader, men de er ofte tilfredse med den samme type i længere perioder. På denne side kommer vi kort ind på, hvilke grundlæggende informationer du bør have styr på. Du kan også finde andre indlæg om hunde her. 

Hund får snack som hundefoder
Hundefoder på køkkenbordet

Hundefoder

Find inspiration

Hvad skal du være opmærksom på?

Undersøg hvilke råvarer dit hundefoder indeholder

Uanset hvilken hund du holder, har den behov for fedt, proteiner, kulhydrater, mineraler og vitaminer. Det er fuldstændigt essentielt for, at hunden kan holde sig sund og rask. Du kan med fordel kontrollere deklarationen, og sikre at dit hundefoder ikke indeholder unødvendige råvarer. Kød anses for at være en vigtig proteinkilde, og har længe været hundens ernæringskilde til proteiner og fedt. Det virker især godt for muskler, smidighed og pelsens naturlige glans.

Derudover skal du også være opmærksom på foderets optagelighed, som varierer meget fra type til type. Gode råvarer bliver nemmere omsat til energi, og det er derfor vigtigt at undersøge forskellige typer grundigt. Hvis du har en meget aktiv hund, er det ligeledes vigtigt at hundefoderet indeholder meget energi. Med godt hundefoder får hunden mindre afføring og spild, som den med garanti vil værdsætte. Selvom variation ikke er nødvendigt, kan det være en god måde at forkæle sin hund på.