Fauna logo png.

Hundetræning

Hundetræning øger hundens velvære og livsglæde

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Samarbejde og motivation

Hos Fauna vil vi gerne skabe et overblik over hundetræning, så du nemmere kan træffe det rigtige valg. Der findes nemlig utallige typer af hundetræning, hvor denne side har fokus på de mest fremtrædende. Alle hvalpe har behov for træning, og det er uanset hvordan vejret forholder sig. Det er vigtigt at træne både i sommer- og vinterhalvåret, uanset om det foregår inde eller ude. Fokus er altid at skabe et godt forhold mellem hund og ejer.

Hundetræning handler om samarbejde og motivation, som tilsammen skal skabe en positiv indlæring. På denne måde bliver træningen sjov og lærerig, hvilket både gælder mennesker og dyr. Det er vigtigt at træningen er sjov, da den er en forudsætning for en velopdragen hund. Det er uanset hvor erfaren du er, så er hundetræningen vigtig løbende at vedligeholde. Det kan du gøre ved forskellige aktiviteter, som du kan læse mere om her.

Hundetræning indebærer bl.a. hvalpetræning, hverdagslydighed, soft agility, sportræning, næsearbejde, jagttræning og klikkertræning. Dette er blot et begrænset udvalg, og du har mulighed for at finde mange andre varianter. Hos Fauna har vi fokus på de mest populære genre i Danmark, men disse eksisterer bestemt også i udlandet. Vi anbefaler altid at du starter med hvalpetræning, og på denne starter ud på bedst mulige måde.

Hundetræning på en grøn mark
Hundetræning på professionel bane

Hundetræning

Find inspiration

Hvordan ønsker du at træne?

Hvalpetræning

For at skabe et godt forhold mellem hund og ejer, er det fundamentalt at forstå dens signaler. Hunden kommunikerer med et nuanceret sprog, som gør det nemmere at samarbejde. Det er især kropssprog og mimik, som du ikke må tage forgivet. Det er naturligvis tydeligt at se hvorvidt en hund er bange eller aggressiv, men straks sværere at gennemskue dens adfærd over længere tid.

Kropssproget og mimikken indeholder mange detaljer, hvor lyden demonstrerer vigtige og stærke budskaber. Vi anbefaler derfor at starte træningen tidligt, men husk at den først må tages fra moderen efter 8-10 uger. På denne måde lærer du, hvordan hvalpen kommer bedst ind i den menneskelige verden. Træn hvalpen til de aktiviteter, som du ønsker den skal deltage til igennem livet.

Hvalpetræning indeholder normalt de basale grundøvelser, som indkald, træning i miljøet samt hjemmet. Det anbefales også at deltage til teoriundervisning, da dette giver en god forståelse af hunden. En kombination af praktisk og teoretisk undervisning skaber et godt fundament, så du på længere sigt selv kan træne hunde. Hvalpetræningen bør som minimum indeholde socialisering, hjemmetræning og renlighed. Læs også andre emner om din hund her.