Fauna logo png.

Kanin

Hos Fauna har vi allieret hos med forskellige eksperter, som primært består af veterinærsygeplejersker og dyrlæger. De beriger vores hjemmeside med fagligt indhold, hvor du på denne side på sigt finder forskellige artikler til din kanin. Du kan hente vores app herunder, og altid have værdifulde informationer lige ved hånden.

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Hvad kunne du tænke dig at vide?

Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde vejledninger og artikler om kaniner, men vil gerne vide, hvad du ønsker mere viden om.

Sygdomme

Kunne du tænke dig at læse mere om sygdomme?

Pleje

Kunne du tænke dig at læse mere om pleje?

Træning

Kunne du tænke dig at læse mere om træning?

Adfærd

Kunne du tænke dig at læse mere om adfærd?

Foder

Kunne du tænke dig at læse mere om foder?

Events

Kunne du tænke dig at læse mere om events?

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kaniner er blevet enormt populære kæledyr, og flere danske familier anskaffer flere af de små søde dyr. De bliver anset for at være legesyge og kærlige, hvilket gør at de passer godt til en børnefamilie. De topper listen over mest populære kæledyr i Danmark, hvor kun hunden og katten overgår dem. Kaniner som kæledyr har dog store naturlige behov lig deres vilde artsfælle, selvom de er blevet holdt samt avlet af mennesker i mange år. Det er vigtigt at disse behov bliver indfriet, hvis du holder en kanin i hjemmet.

Hos Fauna vil vi gerne hjælpe med, hvordan du på bedste vis kan tilgodese disse behov. Der er naturligvis nogle gængse informationer, som altid er gode at have in mente. Viden om kaninens natur, levevis og adfærd spiller en stor rolle, men også andre emner er centrale for kaninens trivsel. Vi er i øjeblikket i gang med at udarbejde artikler hertil, og vil gerne have din hjælp. For at sikre indholdets relevans, vil det være en stor hjælp, hvis du deltager i nedenstående afstemning. Det er 100% anonym.

Afstemning

Hvilke artikler om kaniner kunne du godt tænke dig at læse om?

Kanin som kæledyr

Der eksisterer desværre en falsk opfattelse af at holde en kanin som kæledyr, hvor mange fejlagtigt tror at det er en let opgave. Efter anskaffelsen bliver man dog hurtigt opmærksom på det, og finder ud af at en kanin kræver plads, tid og penge. Kaniner har brug for både opmærksomhed og selskab, da det er et intelligent og socialt kæledyr. Det anbefales derfor også på det kraftigste, at man aldrig kun vælger at holde en kanin. Selvom man bruger mange timer sammen men kaninen, kan man ikke erstatte det naturlige behov for samvær med sine artsfæller.

Derudover er økonomi unægtelig vigtigt at have styr på, inden man vælger at anskaffe sig flere kaniner. Det gælder alt fra engangsydelser til løbende udgifter, hvor bl.a. foder, grøntsager, hø, halm, neutralisering og dyrelægeregninger er uundgåelige. Det er derfor vigtigt at tage stilling til disse faktorer, hvis man overvejer at anskaffe sig en kanin. Det anbefales ikke at anskaffe en kanin, hvis det blot er for at tilfredse børnenes behov for en ny bedsteven. Det er krævende at være kæledyrsejer! Læs mere om kæledyr her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find artikler om andre kæledyr