Fauna logo png.

Krybdyr

Hos Fauna har vi allieret hos med forskellige eksperter, som primært består af veterinærsygeplejersker og dyrlæger. De beriger vores hjemmeside med fagligt indhold, hvor du på denne side finder forskellige artikler om krybdyr. Du kan hente vores app herunder, og altid have værdifulde informationer lige ved hånden.

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Hvad kunne du tænke dig at vide?

Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde vejledninger og artikler om krybdyr, men vil gerne vide, hvad du ønsker mere viden om.

Sygdomme

Kunne du tænke dig at læse mere om sygdomme?

Pleje

Kunne du tænke dig at læse mere om pleje?

Træning

Kunne du tænke dig at læse mere om træning?

Adfærd

Kunne du tænke dig at læse mere om adfærd?

Foder

Kunne du tænke dig at læse mere om foder?

Events

Kunne du tænke dig at læse mere om events?

Hvordan kan vi hjælpe dig med krybdyr?

Krybdyr stammer fra det latinske ord, Reptilia, som er en overordnet klasse af hvirveldyr. Denne klasse indeholder både uddøde og nulevende arter, hvor flere ikke altid er et passende kæledyr. Der eksisterer cirka 6.000 nulevende arter, som er opdelt i fire overordnet grupperinger. Dette indebærer skildpadder, krokodiller, broøgler samt de skælklædte krybdyr. Sidste gruppering indeholder tre underkategorier, som udgør øgler, ormeøgler og slanger. Men hvad og hvordan holder man et krybdyr som kæledyr?

Det vil vi rigtig gerne hjælpe med, og sikre at du har alle de informationer du skal bruge. I den anledning er vi i gang med at udarbejde relevante artikler og vejledninger, som skal hjælpe dig bedst muligt. Hertil vil vi gerne have din hjælp, så vi er sikre på at udarbejde værdifuldt indhold. Du har derfor mulighed for at deltage i nedenstående afstemning, og fortælle os hvad du mangler information eller vejledning omkring. Afstemningen er 100% anonym, og tager ikke mere end et par minutter at gennemføre.

Afstemning

Hvilke artikler om krybdyr kunne du godt tænke dig at læse om?

Krybdyr som kæledyr

Der findes mange forskellige krybdyr, og ikke alle egner sig til en familie. Der findes heldigvis arter der gør, hvis ønsket er faldet på et mere eksotisk kæledyr. Den største forskel fra mere traditionelle kæledyr er deres selskabstrang, som ikke eksisterer i ligeså høj grad. Du skal derfor ikke anskaffe dig et krybdyr, hvis du ønsker at kæle med det på samme vis som en hund. De er ikke sociale dyr, og man skal derfor vælge dette kæledyr af en anden grund.

Det kunne eksempelvis være større børn, som har en interesse i at observere et anderledes dyr. Det er dog vigtigt at huske på, hvilke behov det pågældende dyr har. Ofte kræver krybdyr en hel del viden, da deres behov kan være enormt komplekse. Derudover lever mange krybdyr også i lang tid, hvor det ikke er ualmindeligt at de bliver mellem 40-50 år. Alt andet lige er krybdyr ofte ikke et begynderdyr, og det kræver en del forberedelse inden anskaffelse. Læs om andre kæledyr her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find artikler om andre kæledyr