Fauna logo png.

Sundhedsbog: Den digitale udgave

Picture of Fauna

Fauna

Fra analog til digital

Hvert år køber mange danskere syge og ulovligt importerede hundehvalpe. Det kan ende med mistrivsel, store dyrlægeregninger til den nye hundeejer og i værste tilfælde, at familiens nye bedste ven desværre må aflives. Det er derfor vigtigt at have styr på hundens sundhedsbog, så du køber en sund og fornøjet hvalp. For mange mennesker er hundehvalpe ikke til at stå for og de kan varme alles hjerter. De små kræ er meget populære, og i 2016 blev der registreret over 60.000 nye hunde i Dansk Hunderegister. Desværre er det tilfældet, at kun få er klar over, at deres lille hvalp er blevet opdrættet af bagmænd på en hundefabrik. Disse typer ønsker kun hurtig profit og har dermed ikke øje for hundens velbefindende. Mange hvalpe bliver syge kort efter at de nye hundeejere har taget hvalpen med hjem. Vi kan bedre undgå dette, hvis vi arbejder mere grundigt med købet af en hvalp. Det er især vigtigt at undersøge hvalpens baggrund og sundhedstilstand. I dette indlæg fremviser vi Faunas digitale sundhedsbog, men du kan læse mere om køb af hund her.

Den digitale sundhedsbog

Hos Fauna anbefaler vi, at du som kommende hundeejer forholder dig kritisk til det miljø, som hvalpen er vokset op i inden køb. Det kan eksempelvis være ved at tale med en dyrlæge, hvis du er i tvivl om hundehvalpens helbred. Det første møde med hunden giver ofte en god indikation på, hvorvidt hvalpen er opvokset i et stimulerende og sundt miljø. Mange vigtige oplysninger findes i en sundhedsbog, som man bør gennemgå inden køb. I sundhedsbogen har dyrlægen mulighed for at tilføje oplysninger, som vedrører dit kæledyrs helbred. Hos Fauna har vi udviklet en digital sundhedsbog, som skal lette kommunikationen mellem hundeejere og dyrlæger. Dette sker gennem vores app, som du gratis kan hente på Google Play og App Store. Herunder kan du se appens mest populære funktioner.

Sundhedstjek

Faunas digitale sundhedsbog tager udgangspunkt i de klassiske sundhedstjek, som tilbydes på stort set alle landets klinikker. Et sundhedstjek er en grundig gennemgang af hunden, hvor dyrlægen kontrollerer og informerer om vigtige forhold. Det indebærer hundens øjne, øre, mund, hale, kønsorganer, poter, led og meget mere. I stedet for at notere dette i den fysiske bog, tilkobler Fauna sig dyrlægens journalføringsprogram. På denne måde får hundeejere adgang til hundens oplysninger gennem appen. Hos Fauna er den digitale sundhedsbog hele tiden under udvikling, og vi vil gerne have din feedback. Download vores app herunder, og gør kommunikationen med dyreklinikken mere gennemsigtig. Hvis din klinik ikke bruger vores app endnu, er det desværre ikke muligt at tilbyde dig en digital sundhedsbog.