Fauna logo png.
Fransk Bulldog kigger sig over skulderen med et fjollet udtryk

Fransk Bulldog

Den perfekte hunderace til lejlighed

Fauna logo med hvid cirkel som baggrund

Skrevet af Fauna

Generelt om racen Fransk Bulldog

Nedenunder finder du fire kategorier, som vi har opdelt hunderacerne i. Vi har opdelt hunde efter størrelserne lille, mellem og stor. Hundenes er opdelt efter temperamenter mildt, moderat og selvstændig. Hundenes pelspleje er opdelt efter lille, mellem og højt. Til sidst har vi opdelt hunderacerne efter aktivitetsniveauerne lavt, mellem og højt. Miniature-bulldoggen, den franske bulldog, adskiller sig, udover sin størrelse, fra dens store bror med dens store flagmuslignende øre. Hovedet er stort og firkantet med store rynker over den korte snude.

Størrelse

Lille

Temperament

Mildt

Pelspleje

Lille

Aktivitetsniveau

Lavt

Den franske bulldog er en lille hund, der kan vokse til en højde på 30 cm og en vægt på 8-15 kg. Den franske bulldog har en kort pels og findes i farverne mørk brindlet (strippet pels), sort med hvide mærker, broget eller fawn (brun med mørkt ansigt). Den franske bulldog, med sit glade humør, er en rigtig charmør. Den franske bulldog er desuden den mest populære hunderace blandt byfolk. Den kan tilpasse sig de fleste miljøer og kræver ikke meget motion, hvilket gør hunderacen perfekt til at bo i lejligheder. 

Den franske bulldogs historie

Den franske bulldog stammer fra den engelsk bulldog. I 1800-tallet blev adskillige blodige sportsgrene gjort ulovlige i England. Dermed mistede den engelske bulldog også sin funktion da den førhen blev brugt i tyrekampe. Man krydsede den engelske bulldog race med en terrier race, som blev anvendt til at fange rotter, hvilket reducerede bulldoggens størrelse. Den nye hunderace blev kendt som ”legetøjsbulldoggen” (toy bulldog på engelsk).

På dette tidspunkt var britiske kniplerske, pga. den industrielle revolution, nødsaget til at flytte fra den engelske by Nottingham til Normandiet i Frankrig. Her bragte de den nye bulldog race med sig. Denne nye hunderace blev meget populær og man begyndte at importere hunderacen fra England. Her blev racen avlet videre med nye terriergener, som gav den franske bulldog de velkendte strittende øre. Desuden skiftede racen navn til ”Bouledogue Francais”, som vi på dansk kender som fransk bulldog.

Træt fransk bulldog får vejret i skyggen i en park

Aktivitetsniveau

Den franske bulldog er opdrættet til at være en skødehund, og ja du har gættet rigtigt, det betyder at hunden er opdrættet til at ligge på sin ejers skød. Den franske bulldog er derfor også en ganske god selskabshund der som regel er rolige og ikke behøver mere end et par daglige spadsereture og nogle opgaver som stimulerer hunden mentalt. Denne hunderace, pga. dens nedavlet kvaliteter, lider af vejrtrækningsproblemer og det anbefales derfor at man holder aktivitetsniveauet ned på meget varme dage.

Opdragelse

Tidlig socialisering og hvalpetræning er som altid anbefalet. Det er vigtigt at eksponerer hvalpen til en bred vifte af mennesker, steder og hunde for at udvikle en god hund. Franske bulldogs har en stor personlig og det er vigtigt med en god mængde træning for at gøre dem civiliserede. Den franske bulldog er nem at træne og med godbider som motivation er de meget samarbejdsvillige.
Sød fransk bulldog hundehvalp ligger på hvidt tæppe med hovedet på skrå

Den franske bulldogs sind

Selvom det kan veksle meget fra hund til hund, er den franske bulldog overordnede set en spøgefuld, glad, kærlig og opmærksom hunderace. Den franske bulldog kaldes ofte for klovne hunden. Dette, ellers nedsættende øgenavn, har den franske bulldog fået pga. dens sjove og kærlige personlighed, der har gjort at hunderacen er blevet beskrevet som hundeverdenens klovn, hvilket også er meget passende.  Den franske bulldogs rare sind og store personlighed gør den til en rigtig charmør og er også en del af grunden til racens popularitet. 

Pels og pleje

Den franske bulldog har en meget kort pels, der fælder minimalt. En ugentlig børstning er nok. Desuden er det vigtigt at man renser de folder som en fransk bulldog har over snuden, da der ellers ophober sig bakterier bag disse folder. Det anbefales også at man trimmer sin hunds negle regelmæssigt.
Tosset fransk bulldog jagter faldende blade

Sundhed

Den franske bulldog er desværre en hund med mange sundhedsproblemer, som bl.a. skyldes indavl. På grund af deres ulige struktur kan franske bulldogs ikke svømme og man skal derfor være varsom, hvis ens hund er i nærheden af vand. Eftersom man har avlet med hensigt på at fremskynde den franske bulldogs nuttede træk lider hunderacen også af vejrtrækningsproblemer, som især er til fare for hunden i varmt eller fugtigt miljø.

Desuden har den franske bulldog også tendenser til øjensygdomme, knæskalsrelateret problemer, hofterelateret problemer samt problemer relateret til rygraden. Husk at få dine hunde vaccineret. Se vores side om vaccination af hund for at lære mere om de typiske sygdomme man vaccinere imod. Hvis du vil have hjælp til at dokumentere vaccinationer og huske næste din næste aftale hos dyreklinikken kan du læse om og downloade vores app her.

Hvorfor vælge en fransk bulldog?

På grund af dens temperament og aktivitetsniveau er den franske bulldog en perfekt hund for førstegangsejere. Desuden egner racen sig til alle slags hjem. Det er også derfor den franske bulldog er den mest populære hunderace til byfolk eftersom den helt fint kan bo i lejlighed. Hvis du er interesseret i at købe en fransk bulldog, kan du læse mere om racen hos Danmarks bulldog klub, hvor du også kan finde links til kenneler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find andre spændende artikler