Fauna logo png.

Fugl

Hos Fauna har vi allieret hos med forskellige eksperter, som primært består af veterinærsygeplejersker og dyrlæger. De beriger vores hjemmeside med fagligt indhold, hvor du på denne side på sigt finder forskellige artikler til din fugl. Du kan hente vores app herunder, og altid have værdifulde informationer lige ved hånden.

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Hvad kunne du tænke dig at vide?

Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde vejledninger og artikler om fugle, men vil gerne vide, hvad du ønsker mere viden om.

Sygdomme

Kunne du tænke dig at læse mere om sygdomme?

Pleje

Kunne du tænke dig at læse mere om pleje til fugle?

Træning

Kunne du tænke dig at læse mere om træning?

Adfærd

Kunne du tænke dig at læse mere om adfærd?

Foder

Kunne du tænke dig at læse mere om adfærd?

Events

Kunne du tænke dig at læse mere om events for fugle?

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Overordnet set findes der cirka omkring 10.000 nulevende og kendte arter, når samtaleemnet falder på fugle. I Danmark eksisterer cirka 400 forskellige fuglearter, hvor kun et begrænset antal anses som værende gode kæledyr. Det kan være en god ide at vælge en fugl som kæledyr, hvor især undulater og nymfeparakitter er velegnet til børn og familier. Overvejer du en fugl som kæledyr?

Det er vigtigt at sætte sig ind i fuglens behov, hvor der i nogle sammenhænge gælder det samme uanset art. Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde brugervenlige vejledninger, som skal hjælpe danske fugleejere. Her har vi brug for din hjælp, så vores artikler skaber mest mulig værdi. Du kan deltage i vores afstemning herunder, og fortælle hvilke emner du gerne vil læse om.

Afstemning

Hvilke artikler om fugle kunne du godt tænke dig at læse om?

Fugl som kæledyr

Fugle fungerer godt som kæledyr, og har flere fælles karaktertræk med hunden. De er enormt kloge, og kan lære mange forskellige tricks. Det kræver dog at du har vundet fuglens tillid, før du kan begynde at træne dem. Fugle er dog mere uafhængige af dig som ejer, og kræver ikke flere gåture dagligt. De kan nemmere passe sig selv, især hvis de har selskab har samme artsfælle.

Hvis du ønsker at træne din fugl, kan det varmt anbefales at kigge mere ind i klikker-træning. Dette handler om at få fuglen til at genkende en bestemt lyd, hvorefter den udfører en bestemt handling. Det er vigtigt at fuglen først og fremmest forbinder denne lyd med noget positivt, som eksempelvis enten mad eller kærlig ros. Når fuglen har vænnet sig til lyden, kan du efterfølgende knytte bestemte handlinger hertil. Du kan læse mere om andre kæledyr her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find artikler om andre kæledyr