Fauna logo png.

Gnaver

Hos Fauna har vi allieret hos med forskellige eksperter, som primært består af veterinærsygeplejersker og dyrlæger. De beriger vores hjemmeside med fagligt indhold, hvor du på denne side på sigt finder forskellige artikler til din gnaver. Du kan hente vores app herunder, og altid have værdifulde informationer lige ved hånden.

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Hvad kunne du tænke dig at vide?

Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde vejledninger og artikler om gnavere, men vil gerne vide, hvad du ønsker mere viden om.

Sygdomme

Kunne du tænke dig at læse mere om sygdomme?

Pleje

Kunne du tænke dig at læse mere om pleje til gnavere?

Træning

Kunne du tænke dig at læse mere om træning?

Adfærd

Kunne du tænke dig at læse mere om adfærd?

Foder

Kunne du tænke dig at læse mere om foder?

Events

Kunne du tænke dig at læse mere om foder?

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Gnavere kendetegnes ofte ved at indebære mange forskellige arter, og er faktisk den mest artsrige orden af pattedyr. Med andre ord indeholder gnavere den største samling af forskellige dyr, og de kan derfor variere enormt meget fra art til art. Fælles for denne gruppe er deres rodåbne fortænder, hvilket betyder at de udvikler sig gennem hele dyrets levetid. Den store spredning af arter betyder ligeledes, at gnavere omfatter dyr med meget forskellige behov.

Disse behov vil vi gerne hjælpe med at tilgodese, og sikre at du har de bedste forudsætninger for at hjælpe dit kæledyr. Det vil vi gøre i samarbejde med fagfolk, som ofte er dyrlæger eller veterinærsygeplejersker. I samarbejde med forskellige eksperter, er vi på nuværende tidspunkt i gang med at udarbejde værdifulde artikler og vejledninger. Hertil kunne vi godt bruge din hjælp, så vi er sikre på at det reelt set skaber værdi hos dig. Deltag i nedenstående afstemning, og fortæl os hvad du ønsker artikler samt vejledninger omkring.

Afstemning

Hvilke artikler om kaniner kunne du godt tænke dig at læse om?

Gnaver som kæledyr

Det er ikke alle arter indenfor gnavere, der er ansvarlige at holde som kæledyr. Dette skyldes naturligvis at betegnelsen er bredt defineret, og indeholder ekstremt mange forskellige typer. Nogle arter graver gange, hvor andre lever i træer eller på jorden. Størrelsen varierer ligeledes meget, og spænder fra mus på 5-10 gram til flodsvin på 50 kg. Selvom gnavere er populære kæledyr verden over, tilhører nogle af arterne stadigvæk gruppen over de værste skadedyr.

De mest populære kæledyr indenfor denne kategori er marsvin og hamstere, men degu, rotter, mus og chinchillaer er ikke unormale at finde i de danske hjem. Hele 100.000 familier i Danmark har en gnaver som kæledyr, og er ofte det første kæledyr en familie anskaffer. Dog finder du eksempelvis sjældent danske familier med et egern eller en bæver som kæledyr, selvom det stadigvæk er virkeligheden i nogle hjem. Gnavere beskrives ofte som små søde og sjove kæledyr, som især børnene har stor glæde af. Du kan læse om andre kæledyr her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find artikler om andre kæledyr