Fauna logo png.

Kat

Hos Fauna har vi allieret hos med forskellige eksperter, som primært består af veterinærsygeplejersker og dyrlæger. De beriger vores hjemmeside med fagligt indhold, hvor du på denne side på sigt finder forskellige artikler til din kat. Du kan hente vores app herunder, og altid have værdifulde informationer lige ved hånden.

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Hvad kunne du tænke dig at vide?

Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde vejledninger og artikler om katte, men vil gerne vide, hvad du ønsker mere viden om.

Sygdomme

Kunne du tænke dig at læse mere om sygdomme?

Pleje

Kunne du tænke dig at læse mere om pleje?

Træning

Kunne du tænke dig at læse mere om træning?

Adfærd

Kunne du tænke dig at læse mere om adfærd?

Foder

Kunne du tænke dig at læse mere om foder?

Events

Kunne du tænke dig at læse mere om events?

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Katte er et af de mest populære kæledyr i Danmark, og ifølge Danmarks Statistik findes der hele 650.000 indenfor landets grænser. Det skyldes at katte formerer sig hurtigt, hvis der ikke bliver foretaget en kastration eller sterilisation. Overordnet skelnes der mellem vildtlevende samt såkaldte racekatte. Racekatte er avlet under kontrollerede forhold, hvor der er et stort fokus på registrerede stamtavler.

Der kan være stor forskel på at holde en indekat kontra udekat, og deres tilhørende behov varierer enormt meget. Der eksisterer også fællesnævnere for begge typer, som skal tackles på samme måde. Hos Fauna er vi i gang med at udarbejde artikler, som kan hjælpe katteejere med disse behov. Men hvilke behov har du og hvad synes du kunne være interessant at læse? Deltag i vores anonyme afstemning herunder, og giv din mening til kende.

Afstemning

Hvilke artikler om katte kunne du godt tænke dig at læse om?

Kat som kæledyr

Katten bliver ofte benævnt som enten en tamkat eller huskat, der er i familie med kattedyr. Det er et lille og kødædende pattedyr, som oftest bliver op til 15-20 år gammel. I gamle dage blev katten meget brugt til at jage mus og rotter, men bliver i dag også værdsat for sit selskab samt legesyge sind. Generelt betegner man katte på 8 år som seniorer, og det er her vigtigt at behandle kæledyret behov herefter.

Selvom der er stor forskel på en kat og andre kattedyr, så minder deres anatomi alligevel en del om hinandens: styrke, fleksibilitet, gode reflekser, knivskarpe tænder og klør. De har en ekstraordinær evne til at se i mørke, samt en hørelse de kan tilpasse deres bytte. Dette gør katte gode til at jage i tusmørke, hvor de primært går efter gnavere som mus. Deres fortrukne kommunikation sker gennem kropssprog, dufte, miaven, hvæsen og spinden. Du kan læse mere om kæledyr her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find artikler om andre kæledyr