Kæledyr | Fauna®

Hund

Læs artikler til din hund her! Hos Fauna har vi allieret hos med forskellige eksperter, som primært består af veterinærsygeplejersker og dyrlæger. De beriger vores hjemmeside med fagligt indhold, hvor du på denne side finder forskellige artikler til hundeejere. Du kan hente vores app herunder, og altid have værdifulde informationer lige ved hånden.

AppStore

På AppStore kan du downloade vores app helt gratis

GooglePlay

Du kan også downloade den gratis på PlayStore

Vores kategorier om hunde

Vi har skrevet forskellige artikler om hunde, som strækker sig over forskellige emner. Vælg en kategori herunder, og læs mere om det konkrete emne.

Hundesygdomme

Under denne kategori kan du læse mere om hundesygdomme.

Hundepleje

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om hundepleje.

Hundetræning

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om hundetræning.

Hundeadfærd

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om hundeadfærd.

Hundefoder

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om hundefoder.

Hundeevents

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om hundeevents.

Hunderacer

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om hunderacer.

Hvalp

Under denne kategori kommer du til at kunne læse om at have hund.

Faglige artikler om hunde

På denne side får du et overblik over vores underkategorier om hunde, som indeholder forskellige faglige artikler. Artiklerne er enten udarbejdet af veterinærsygeplejersker eller dyrlæger, og vi kan derfor sikre kvalitativ viden. På hver artikel fremgår forfatteren, samt hvilken stilling vedkommende har. Kategorierne og artiklerne bliver løbende opdateret og udvidet, baseret på hvad vores brugere efterspørger. Du er altid velkommen til at følge med her på siden, hvor du kan blive klogere på din hunds adfærd og trivsel, såvel som alle andre kæledyr.

Hundesygdomme

På samme vis som mennesker, kan hunde naturligvis også blive syge. Den store forskel er at hunde ikke kan fortælle hvor de har ondt, og det kan derfor være svært som hundeejer, at vide hvad og hvordan man skal tackle den pågældende situation. Hvordan ved man om sin hund fejler noget, eller om man burde søge hjælp hos veterinærsygeplejersken eller dyrlægen? Det er især dette dilemma, som vi ønsker at afhjælpe med faglige artikler om hundesygdomme.

Der findes utallige sygdomme hos hunde, og vi har ikke en artikel om alle endnu. Vi har valgt at fokusere på de mest almindelige sygdomme i starten, og udarbejdet artikler hertil. Disse artikler vil indeholde alle relevante informationer om den pågældende sygdom, så du ved hvad og hvordan du skal reagere, hvis uheldet er ude. Artikler skal være forebyggende, men ikke anvendes når uheldet er opstået, så vi anbefaler dog altid, at du tager kontakt til din dyrlæge hurtigst muligt.

Hundepleje

Hundepleje indeholder mange forskellige facetter, og der findes mange værktøjer samt konkrete vejledninger på internettet. Det er vigtigt at være kildekritisk, da flere af disse vejledninger ikke er udarbejdet af fagfolk. De kan være skrevet med de bedste hensigter, hvilket dog ikke er ensbetydende med at det forholder sig på samme måde for alle hunde. Dette vil vi gerne have fokus på, hvilket er årsagen til at vi har allieret os med eksperter, så vores vejledninger er baseret på den nyeste viden fra veterinærsygeplejersker og dyrlæger.

Hundepleje kan omhandle alt fra pelspleje til tandpleje, og være ekstremt vigtigt for hundens generelle sundhed og velvære. Som hundeejer bør man sætte sig godt ind i hvordan ens race skal plejes, så man giver hunden de bedste forudsætninger. Hos Fauna ønsker vi det bedste for din hund, og har derfor udarbejdet forskellige artikler om emnet. Nogle af artiklerne indeholder konkrete guidelines, vejledninger og how-to’s, som du allerede kan benytte i dag. Hvis du har tilkøbt forskellige produkter udenfor dyreklinikken, anbefaler vi at du rådfører dig hos din veterinærsygeplejerske eller dyrlæge inden brug.

Hundetræning

Der findes mange forskellige former for hundetræning, hvor typen først og fremmest afhænger af hvilken race du har. Dog anbefales hvalpetræning til alle racer, da det er vigtigt at træne sin hund tidligt. Gennem træning får du et bedre forhold til din hund, og lærer hvilke behov samt aktiviteter du skal være opmærksom på. Med hundetræning får du ikke bare en mere tilfreds og afdæmpet hund, men også tilpasset hunden til dine behov og ønsker.

Hundetræning tilbydes af utallige udbydere i Danmark, som kan være certificeret eller blot private hundetrænere. Det kan være svært at få et overblik over alle mulighederne, og finde en hundetræner som passer til dine behov. Hos Fauna anbefaler vi altid certificerede hundetrænere, da disse har de bedste forudsætninger for at hjælpe dig. Vi har både samlet en oversigt over certificeret hundetrænere, samt artikler med specifikke øvelser og vejledning til træning derhjemme.

Hundeadfærd

Hundeadfærd handler om hvordan og hvorfor, hunden opfører sig på bestemte måder. Det afhænger enormt meget af hvor gammel hunden er, som karakteriseres ved hvalpestadiet, den voksne hund og slutteligt seniorhunden. Det er vigtigt at arbejde med hundens adfærd tidligt, så unoder ikke bliver en del af hverdagen. Hvalpen kan virke enormt nuttet, hvor et lille bid ikke virker irriterende. Det kan dog hurtigt ændre sig, da et bid fra en voksen hund er noget helt andet.

Hundeadfærd omhandler alt hvad hunden gør, som eksempelvis bider, gør eller graver store huller i baghaven. Hundens adfærd er ofte baseret på instinkter, men kan gennem træning moduleres til et passende niveau. Det afhænger af hvilken race du har, og derfor er et godt kendskab hertil meget værdifuldt. Hos Fauna har vi udarbejdet forskellige artikler, som skal hjælpe med hvordan du kan arbejde med hundeadfærd. Artiklerne er udarbejdet til alle racer, men løbende vil der også komme mere specifikke vejledninger til de enkelte racer.

Hundehvalp kigger sødt mod venstre
To medarbejdere taler om hunde

Hundefoder

Uanset hvilken race du har, er hundefoder et centralt emne. Der findes utallige foderleverandører, og det kan være svært at vælge det helt rigtige. Både pris og kvalitet er ofte vigtige parametre, men råvarer, optagelighed og smagelighed er også essentielt. Derudover skal hunden naturligvis også kunne tåle det konkrete foder, hvilket er upraktisk at finde ud af efterfølgende. Det kan derfor være en god ide at rådføre sig med sin dyrlæge, inden man vælger et bestemt mærke.

Hvilket hundefoder skal jeg vælge? Hvilke råvarer bør hundefoderet indeholde? Hvad er optagelighed og hvorfor er det vigtigt for mit hundefoder? Hvordan finder jeg ud af om min hund har specielle behov i forhold til foder? De mange spørgsmål foder giver anledning til, prøver vi at besvare gennem kvalitative artikler. Artiklerne er udarbejdet af ernæringseksperter, og du vil derfor være under kyndig vejledning omkring hvilket foder du skal vælge til lige netop din hund.

Events til din hund

Den sidste kategori vi har tilhørende hunde, handler om events sammen med eller om selve hunden. I denne sammenhæng dækker events over en lang række forskellige typer, og afhænger af hvilke personlige interesser du har. For vi elsker at samles om hunden, blive klogere, udfordre eller deltage i konkurrencer. Det kan være relateret til den pågældende race, interesse eller noget helt tredje.

Under denne kategori vil vi samle alle former for hundeevents, hvor du har mulighed for at skabe dit eget overblik. På længere sigt har du mulighed for at filtrere afhængigt af dine interesser, samt hvornår du har mulighed for at deltage. Det kan eksempelvis omhandle foredrag, hundeture, udstillinger eller events udbudt af anerkendte kenneler. Står du selv i spidsen for et bestemt hundeevent, er du altid velkommen til at fange os på info@faunaapp.dk og høre om vi kan inkorporere på vores hjemmeside.

Ideer til nye artikler om din hund

Du er altid velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har et forslag til en ny artikel. Det kan være omkring en specifik sygdom, foder eller blot inspiration til hundetræningen. Hos Fauna ønsker vi at udarbejde brugbare og værdifulde artikler, som tager udgangspunkt i konkrete behov eller problemstillinger. Vi modtager glædeligt nye ideer, som du er velkommen til at sende på info@faunaapp.dk. Hvis vi modtager nok henvendelser om samme emne, udarbejder vores eksperter en artikel. Herunder kan du læse en kort beskrivelse af vores underkategorier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi arbejder på at kunne sende spændende nyheder for kæledyrsejere – tilmeld dig herunder og få en mail, når vores nyhedsbrev er klar.

Del dette indlæg

Find artikler om andre kæledyr